søndag 15. mai 2011

Kake-sommar

Ah! Eg elskar sommar og eg elskar kake - og spesielt sommar-kake med masse deilige frukt og bær. Gjer ikkje du? No er det både 17. Mai og konfirmasjons-tid så ei skikkeleg sommar-kake slår alltid an!

Her kjem ei samling av flotte kaker frå rundt omkring på nettet. Dei ser heilt fantastiske ut - og smakar forhåpentlegvis minst like godt! Klikk på kakenamnet så kjem du til oppskrifta. Den fyrste her har eg store ambisjonar om å bake i løpet av Mai!!!









Ein eller annan dag SKAL eg lage denne fantastiske kreasjonen:



Eit tips til dei som er laktose-intolerante (som meg) er at i Sverige har dei faktisk laktosefri kremfløyte! Den held seg som laktosefri mjølk litt lengre enn vanleg kremfløyte, så kjøp med ein ekstra dersom du har sjansen. Det er utruleg synd at me ikkje har laktosefri rømme, creme fraiche, kremfløyte og fløyte-is her i Norge - alt dette finst jo i Sverige! Me får skriva til Tine og presse fram fleire laktosefrie produkt. Eg kjenner iallfall mange som er laktose-intolerante så markedet er der absolutt. Er det fleire enn meg som er leie av Lollipop og Frisk-Is?

Kva er di favoritt-sommarkake? Kjenner du nokon som er laktose-intolerante eller er du det sjølv? Kjem du til å bake til ein anledning i Mai?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar